KB Projects

logo

Alle vakmannen onder 1 dak!

TOTAALRENOVATIE

Oostende

In deze smalle rijwoning mochten we het gelijkvloers transformeren naar een modern geheel met behoud van de vele originele authentieke bouwelementen.

Zo werden de houten planche vloeren opgeschuurd en behandeld, de bouwheer heeft een hele zoektocht achter de rug en heeft in Nederland een lot van de zelfde planche vloer gevonden voor de uitbouw, zo loopt de vloer volledig door van oud naar nieuw.

Ook de cementtegels werden uitgebroken en teruggeplaatst na de structurele werken.

In de tuin werd een septische put en een regenwaterput geplaatst, de voordeur was te laag waardoor we de kraan over de woning moeten hijsen om de putten te kunnen plaatsen.

De bestaande bijbouw bestond uit 3 ruimtes op het gelijkvloers en de badkamer op het eerste verdiep. De badkamer werd gestut zodat alle muren eronder weg konden.

Er werd maar liefst meer dan 2 ton metalen draagbalken en kokers geplaatst om de badkamer en bestaande achtergevel op te houden.

De bouwheer koos ervoor om de metalen draagbalken zichtbaar te laten en in het zwart te schilderen, zo komt het zwarte kleur van de keuken en de aluminium ramen terug en vormt alles 1 geheel.

De buitenzijde werd afgewerkt met gevelisolatie en crepi, het terras is uitgevoerd in een polybeton.

En geef toe, het buitenschrijnwerk is toch prachtig?

VOOR

NA

Scroll naar boven